Kaart Faeröer eilanden

Kaart, tips & informatie
De Faeröer eilanden zijn een archipel in de Noord-Atlantische Oceaan, gelegen ten noordwesten van Schotland en ten zuidwesten van IJsland.

Faeröer eilanden kaart

De Faeröer eilanden zijn een archipel in de Noord-Atlantische Oceaan, gelegen ten noordwesten van Schotland en ten zuidwesten van IJsland. De eilanden behoren tot het Koninkrijk Denemarken, maar hebben een grotere autonomie dan de Deense regio’s en zijn verantwoordelijk voor hun eigen binnenlandse zaken.
De Faeröer eilanden bestaan uit 18 eilanden, van welke 17 bewoond zijn. De eilanden zijn ongeveer 640 kilometer van IJsland verwijderd en 1100 kilometer van Schotland. Ze liggen op ongeveer dezelfde breedtegraad als Noorwegen en hebben daardoor een soortgelijk klimaat.
De eilanden zijn ongeveer 300 kilometer uit elkaar, maar de meeste eilanden zijn via bruggen en tunnels met elkaar verbonden. De hoofdstad van de Faeröer eilanden is Tórshavn, gelegen op het eiland Streymoy. Andere bekende eilanden zijn Eysturoy, Vágar en Sandoy.
De Faeröer eilanden zijn een populaire bestemming voor vakantiegangers vanwege hun prachtige natuur, indrukwekkende landschap en rijke cultuur. De eilanden zijn ook bekend vanwege hun rijke visvangst, wat een belangrijke bron van inkomsten is voor de lokale bevolking. Als je op vakantie wilt gaan naar de Faeröer eilanden, is het handig om te weten dat de vliegtijd vanuit Nederland ongeveer vijf uur is.
Populaire vakantie aanbieders
1. Tui.nl
Bekijk op dit moment 27 vakanties.
9.1
5/5
2. Prijsvrij
Bekijk op dit moment 94 vakanties.
8.9
4.5/5
3. De Vakantiediscounter
Bekijk op dit moment 201 vakanties.
9.4
4.5/5